1 photo
Description

Първото издание на „Трън Ултра Рън“ ще се проведе на 29.05.2022 г. в сърцето на Краище – един от най-живописните и чисти райони в България. Арена на състезанието са четири малко познати български планини: Ездимирска, Парамунска, Любаш и Ерулска. Старт/финалният пункт ще бъде в центъра на с. Велиново, община Трън.

Състезателите могат да избират от три трасета, които имат различна дължина и трудност. Късото трасе се нарича „Бягане до върха“ и е 13 км (денивелация +950 м). Средното по дължина трасе е „Четири върха Трейл“ и е 24 км (денивелация +1650 м). Най-голямо предизвикателство е трасето „Десет върха Ултра“ – дължина 54 км и денивелация +3400 м.

Организаторите от Трънското туристическо дружество гарантират автентична планинска наслада по три уникални трасета в непознат планински регион. Бягане през открити и много обзорни участъци, по меки пътеки и каменисти отсечки, по стръмни наклони и през полегати горски райони, в диви долини и край притихнали села. Кулминацията на състезанието са изкачванията на поредица от панорамни върхове.

„Трън Ултра Рън“ се провежда с подкрепата на община Трън.

Трън Ултра Рън - състезание (ултрамаратон) по планинско бягане (transkotd.org)

Discount
10% OFF
Categories
Shared tourism
Address

Трънско Туристическо Дружество
Bulgaria

Private message
June 26, 2021 - 08:03

More offers from this author

Трън Ултра Рън 2023 / Tran Ultra Run 2023

Shared tourism
Price: Free

11-то международно изкачване на връх Руй

Traveling
Price: Free